Brugvoegen

Brugvoegen
Brugvoegen

Toepassing

Expansievoegen van bruggen zijn vooral onderhevig aan water- en zoutpenetratie en aan mechanische veroudering, wat op termijn de draagstructuur van de brug aantast.

Om dit te vermijden is het plaatsen van de 100% waterdichte Thormajoint bitumineuze brug- of uitzetvoeg een slimme zet. Ons personeel is zorgvuldig opgeleid en beschikt over de nodige knowhow om te voldoen aan de plaatsingseisen.

Thormajoint is een veelzijdige en functionele langetermijnoplossing voor alle brugvoegen en is geschikt voor uiteenlopende toepassingen:

  • nieuwe, bestaande of tijdelijke bruggen
  • wordt gebruikt tussen een asfalt- en betonverharding, om uitstulping te vermijden of te beperken.

Werkwijze

Hoe wordt Thormajoint aangebracht? Na het uitbreken van de bestaande voeg wordt deze afgedekt met een metalen strip. Dit geheel wordt ingestreken met compound BJ 200. De uitsparing wordt opgevuld met opgewarmd steenslagaggregaat, dat wordt overgoten met verwarmde zuivere compound BJ 200. Deze bewerking gebeurt telkens in diktes van 3 tot 4 cm.

Na enige afkoeling en zodra het mengsel dit toelaat, wordt het geheel dichtgetrild om enerzijds een compacte massa te bekomen en om anderzijds er voor te zorgen dat het niveau gelijk is aan dat van het bestaande wegdek. Na afkoeling wordt het geheel opnieuw opgewarmd met de heteluchtlans en afgegoten met zuivere compound BJ 200.

Voordelen

  • Geluidsarm en dus ideaal voor gebruik nabij een woonzone.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Snelle plaatsing zorgt voor een beperkte verkeershinder.
  • Kan uitzetten in alle richtingen (wat de bouw van een ingewikkelde constructie overbodig maakt).
  • Uitvoering over de gehele breedte van de rijweg, inclusief voetpad, greppel en boordstenen.

Vraag een offerte aan

Wilt u graag een offerte? Contacteer ons!

Mail ons
antislipbetonherstellingenbouwtechniekenbrugrenovatiebrugvoegencamerasystemen contact_locatiecontact_mailcontact_markercontact_teldetectie gevelrenovatiegietasfaltinformatiebordeninjecties koudplastlinkedin_blauwlinkedin_wit openbareverlichtingpdf_iconplaatsingproductiesfeerverlichtingsignalisatiespuitbetontapetekstkarthermoplasttradingtrafiroad_logo_fulltrafiroad_logo_min verfverhuurverkeerslichtenverkeerstechniekenversterkingvoegvullingvoorgevormdethermoplastwaterdichtingwaterstralenwegenonderhoudwegmarkeringenwegsignalisatie